Free Baby Cursors at www.totallyfreecursors.com

dilluns, 29 de maig del 2017

NOTICES VARIES

Bon dia estimats i estimades bloggers!! La publicació d'avui va dedicada a una sèrie de noticies que he llegit o vist en varis medis de comunicació i m'han cridat l'atenció i/o m'han impactat.
Totes les notícies són reals. Prestau atenció a la realitat del món que ens envolta.
  • EL MENJAR "BASURA" DURANT LA INFÀNCIA POT PROVOCAR DEMÈNCIA A L'EDAT ADULTA.
Encara que generalment fan estudis amb adults o persones majors per preveure els efectes del mals hàbits alimentaris a l'aparició de la demència. Un estudi d'un equip finlandès amb 3.596 persones a les que es va seguir durant 31 anys aporta noves conclusions. Els menors que consumeixen menjar "basura" (augmenta el risc vascular i la pressió vascular) i pot tenir el cervell 8 anys més vell que qui menja saludablement.

  • EL TRASPLANT DE MEDUL·LA A LES POQUES SETMANES SALVA AL 95% DE NINS "BOMBOLLA".
Cada any es detecten en Espanya una vintena de casos de nins amb immunodeficiència  combinada greu (IDCG), coneguts com "nins bombolla". La pronta detecció - actualment inclosa a Catalunya dins de les proves de Cribato natal- i el trasplant de sang de medul·la òssia o del cordó umbilical son claus per salvar la vida d'aquests infants, condemnats a un fatídic final. Segons Pere Soler, responsable de la unitat de immunologies pediàtriques de l'Hospital de Valle d'Hebron, de Barcelona "quan el trasplant es realitza a les poques setmanes despès del naixement, un 95% dels infants amb IDCG, salven la vida".
  • FANTÀSTIQUES AVENTURES CREADES PER UN PARE
Jonh Wilhelm, un professor de 48 anys de Comerci Internacional en una Universitat Suiça quan arribava a ca seva un dels seus "hobbies" era crear un món màgic de fantasia amb els seus tres fills- Luna, de 3 anys; Mila, de 4 anys i Lou, de 7 anys. Ho feia creant imatges amb 3D, creant impressionants fotomuntatges com aquests: 


També us deix es link per si voleu donar una ullada a més creacions seves: 

  •  INCUBADORA MUSICAL 
Quan el nounat neix passa d'una temperatura de 36ºC al ventre de la seva mare, a un ambient molt fresc pel que el primer que es fa és vestir-lo i posar-li un gorret al cap. En el cas de nounats prematurs, aquests necessiten encara més calor per que tenen un pes menor al normal. Per aquesta raó han de passar un temps a la incubadora, la qual reprodueix l'ambient i la temperatura de l'úter matern. 
La marca Dräger ha integrat a les incubadores la possibilitat de que els nounats pugui escoltar música, ja que s'ha demostrat que certs compositors clàssics estimulen neurològicament al nounat.
A més d'aquesta característica, la incubadora mesura la llum que arriba al nounat, ja que existeixen estudis que indiquen que quant menys llum arribi al nounat, major serà el seu desenvolupament.

  • QUÈ US PAREIXEN AQUESTES NOTÍCIES? INTERESSANTS, MOTIVADORES, DE POC INTERÈS...
  • TENS QUALCUNA NOTÍCIA QUE CONSIDERIS IMPORTANT, CURIOSA O NECESSÀRIA QUE CREGUIS S'HAURIA DE COMPARTIR?

divendres, 26 de maig del 2017

BACK MASSAGES

Hi my dear bloggers!!! Today we will publish the last type of massages, BACK. I hope you will enjoy it and  try it. Let's see them!

RESTING HANS: open your hands and put them on the top of the back. Don't move them, just leave them there for a few seconds.
RESTING HANDS
UP AND DOWN BACK MASSAGE:  open your hands and put them on the top of the back, pressing a bit with the open hands, up and down (along the spine and on the sides, too). Repeat 2 or 3 times
UP AND DOWN MASSAGE
STRECHING: put one hand up on top of  the back, and with another hand press (softly) on top of the streched legs. We only do it when children crawl. Repeat between 2 and 4 times.

STRECHING
PINCH: put your open hands on top of the back. Whit the index and thumb fingers (C shape), you do a few pinches (open and close your fingers, softly). Do it  all over the back. You do this action between 2 and 4 seconds.
PINCH
SLIDING: slide your open hands up and down the back (If you want you can do it from the child's upper back to the feet). Repeat 3 or 4 times.

TO CONSIDER!!
  • As massage sessions increase, the time increases, too. The global session will be for 20 minutes, so you will have to adapt the time of each type of massage.
  • It's very important to end the session whit a kiss, a caress...
  • It would be beneficial to do a different type of massage every week, until we complete the whole  child's body.

dimecres, 24 de maig del 2017

MASAJES EN LA CARA, BRAZOS Y MANOS

Hoola de nuevo!! Hoy hablaremos sobre masajes en CARA, BRAZOS Y MANOS.
No me canso de deciros que tengais en cuenta los consejos y/o pautas que dimos en la primera publicación de hace dos semanas. Preparados?!
  1. MASAJES EN LA CARA:
  • CARICIA: primero acariciamos toda la cara del niño/a (cabeza incluida), durante unos segundos.
  • FRENTE: con los dedos de la mano hacemos pequeños masajes desde la frente hasta la barbilla. Repetimos 2-3 veces.
  • Con las dos manos cogemos la cabeza del bebé (no presionar ni taparle los ojos). Ponemos los dedos pulgares sobre las cejas y vamos haciendo pequeños movimientos circulares. Durante unos segundos.
  • Ponemos los dedos índice en la parte superior de la nariz y vamos deslizando los dedos, pasando por los pómulos. Repetimos 2-3 veces.
  • DIBUJAR UNA SONRISA: con los dos dedos índice acariciamos la parte inferior de la nariz (entre la nariz y la boca). Repetimos 2-3 veces.
  • RELAJAR LA MANDÍBULA: ponemos las dos manos abiertas en la mandíbula del niño/a y vamos haciendo un masaje de forma circular. 
  • Repetimos el mismo proceso en las orejas (parte inferior y lóbulos), y la barbilla.
   2. MASAJES EN BRAZOS Y MANOS:
  • VOLCADO INDÚ: cogemos un brazo y ponemos la mano en forma de C sobre la parte superior de ésta y deslizamos la mano hacia su mano (con una mano aguantaremos su manita). Vamos alternando las manos para trabajar la parte interna y externa del brazo. Repetimos 3-6 veces.
  • ABRAZO Y DESLIZAMIENTO: ponemos la mano en la parte superior del brazo y empezamos a hacer un movimiento de TORSIÓN de forma suave (los dedos tienen que ir en dirección opuesta). Vamos deslizando las manos, haciendo este gesto, hacia las manos. Repetimos 2-3 veces.
  • DESLIZAMIENTO DE DEDOS: cogemos el brazo del niño/a. Ponemos los dedos pulgares en la palma de la mano y los vamos deslizando de abajo hacia arriba de la mano, hasta la base de los dedos, pasando por los lados y el centro de la mano (tenemos que hacer un poco de presión para no hacerle cosquillas). Repetimos 2-3 veces. 
  • DEDITOS Y PALMA DE LA MANO: cogemos la manita y con los dedos índice y pulgar de la mano del adulto (en forma de pinza), cogemos el pulgar y lo giramos haciendo circulos (con suavidad) y así sucesivamente con los demás dedos de la mano. Segudamente con los dedos pulgarres, masajearemos la palma de la mano del bebé. Repetimos 2 veces. 
  • PEQUEÑA PRESIÓN:  ponemos el dedo índice del adulto entre los dedos de la mano del niño/a y le presionamos suavemente hacia nosotros.
  •  CIRCULOS EN EL CODO: con los dos dedos pulgares se van haciendo circulos, con suavidad, sobre el codo. Durante unos 15 segundos.
    Dibujar una sonrisa
    Frente

  • Relajar la mandíbula
    Deditos y palma de la mano
    Volcado Indú
    Abrazo y deslizamiento


dilluns, 22 de maig del 2017

MASSATGES A LA PANXA I PER INFANTS AMB CÒLICS, ESTRENYIMENTS I GASOS


Hoola!! Bon dia a tots/es!! Com varem comentar dues setmanes abans, aquesta setmana seguirem amb el taller de massatges per a infants d'entre 4 mesos i 1 any. Si us heu perdut les anterior publicacions, us aconsellaria donar-los una ullada per poder seguir els consells recomanats per dur a terme els massatges. Una vegada posats al dia. Avui seguirem amb els massatges a la PANXA i per quan l'infant tengui CÒLICS, ESTRENYIMENTS I GASOS.





  • LA LLUNA I EL SOL: simultàniament amb les dues mans. Al mateix temps que amb una feim la forma del sol (cercles en el sentit de les agulles del rellotge), amb una altre mà feim la forma de la lluna (mig cercle, en forma de C). Repetim 3-4 vegades. (aquest tipus de massatge també és molt recomanable per a massatges amb infants amb còlics...)
  • MANS QUE REPOSEN: posam les dues mans obertes damunt la panxa de l'infant i deixar-les quietes uns segons.
  • SÍNIA: posam les dues mans obertes, horitzontalment damunt la panxa, una dalt de l'altre. Anam desllaçant les mans de dalt cap abaix. Repetim 3-4 vegades 

    • I,L,U (I love you): I: posam una mà damunt les cames de l'infant de forma que puguem mantenir les dues cames de l'infant estirades. L'altre mà la posam a la part superior i esquerra (a l'altura del coll, de forma  vertical) i anam de dalt cap abaix. Repetim 3 vegades.
      • L: posam la mà de la mateixa manera que la I. L'altre mà la posam de forma horitzontal damunt la panxa i feim el moviment de la L a l'inrevés (7).
      • U: el mateix que les postures anteriors. Amb l'altre mà feim el moviment en forma de U a l'inrevés.
    Cames doblegades
           2.MASSATGES PER A INFANTS AMB CÒLICS, ESTRENYIMENT I GASOS
    S'han de seguir els següents passos:
    • SÍNIA: ho farem de la mateixa manera com ho hem explicat a la "panxa", però amb les cames doblegades. Repetim 3-4 vegades.
    • CAMES DOBLEGADES: flexionar-li les dues cames cap el ventre durant uns 5 segons.
    • LA LLUNA I EL SOL: explicat al punt anterior. Repetim 2-3 vegades.
    •  MOURE LES MALUCS: l'adult li mourà les malucs d'una forma suau i no brusca. 
    Mans que reposen
    Sínia
    Lluna i Sol




    divendres, 19 de maig del 2017

    RECOMANACIONS I RESPOSTES A DUBTES DE PARES PRIMERENCS

    Molt bon dia a tots/es!! Avui ens tornam a trobar al nostre bloc CREA, EDUCA Y CRECE.
    A la nova publicació d'avui donarem recomanacions i respostes a possibles dubtes que poden tenir els pares i mares primerencs. Ho trobes interessant?? En aquest cas, no aturis de llegir...

    MOCS EN NOU NATS I INFANTS : SOLUCIONS PER ELIMINAR-LOS

    CONSELLS PER A PARES PRIMERENCS (ERRORS QUE CAL EVITAR DURANT ELS PRIMERS MESOS DE VIDA)

    RECOMANACIONS SOBRE LA LACTÀNCIA MATERNA DEL COMITÈ DE LACTÀNCIA MATERNA DE L'ASSOCIACIÓ ESPANYOLA DE PEDIATRIA.
    PODEM TROBAR:
    La superioritat de la llet materna.
    A l'inici de la lactància:
    • El millor començ.
    • A l'hospital.
    • A l'alta per anar a casa.
    Tècniques de lactància:
    • Un bon aferrament 
    • Postures per donar pit:
    - Posició de criança Biològica. 
    - Posició per donar pit
    - ... 
    • Lactància a demanda (quan l'infant o requereixi) 
    • Fins quant hem de donar pit? 
    • Alimentació, begudes i medicaments.
    •  Alimentació complementària. 
    • Xumet i lactància materna.
    •  El pare, la família i la lactància. 
    • Drets laborals de l'embarassada i lactant. 
    • Son, collit i lactància materna. 
    • Bibliografia. Podem trobar: 
    - Varis llibres recomanats sobre lactància materna. 
    Llibre sobre el paper del pare durant la lactància.
    - Llibre sobre l'ús del xumet.
    - Recomanacions per reduir l'exposició de contaminant ambientals a les mares lactants.
    - Lleis i Decrets d'interès.
     http://www.aeped.es/sites/default/files/recomendaciones_lm_26-1-2012.pdf

    També us deixam un vídeo on un dctor contesta a preguntes interessants proposades per els pares de nounats:
    • Amb quina freqüència s'ha de donar pit al nou nat?
    • Quina es la posició més adequada per a que el nou nat dormi? 
    • Dins el primer trimestre. De quant ha de ser el temps de sesta entre lactància i
      lactància?
    • És normal que tenguin singlot els nou nats?
    •  A partir de quant es aconsellable treure al carrer a un nou nat?
    • TE PAREIXEN UNES RECOMANACIONS INTERESSANTS?
    • TROBES QUE SÓN CONSELLS I RECOMANACIONS PRODUCTIVES?
    • QUIN TIPUS DE PREGUNTES RECOMANARIES O PROPOSARIES?

    dimecres, 17 de maig del 2017

    FIVE LITTLE OCTOPUS SONG AND LYRICS.

    Hi!! Welcome to a new publication in our dear blog CREA, EDUCA Y CRECE.
    The summer is coming and today I'm going to publish an English song for the children and adults of the house.
    This is very refreshing and appropiate for this time of the year and you can learn it with your children and the rest of the family. It's very easy and you have the lyrics of the song. You haven't excuses not to sing. 
    Are you ready? Let's sing!
    Five Little Octopus


    LYRICS
    Five little Octopus jumping on the bed
    One fell off and bumped his head
    Mama called the doctor,
    And the doctor said
    No more Octopus jumping on the bed.

    Four little Octopus jumping on the bed
    One fell off and bumped his head
    Mama called the doctor
    And the doctor said,
    No more Octopus jumping on the bed.

    Three little Octopus jumping on the bed
    One fell off and bumped his head
    Mama called the doctor
    And the doctor said,
    No more Octopus jumping on the bed.

    Two little Octopus jumping on the bed
    One fell off and bumped his head
    Mama called the doctor
    And the doctor said,
    No more Octopus jumping on the bed.

    One little Octopus jumping on the bed
    One fell off and bumped his head
    Mama called the doctor
    And the doctor said,
    Put those Octopus right to the bed.

    dilluns, 15 de maig del 2017

    ASOCIACIONES Y ORGANIZACIONES DE INTERÉS EN LAS ISLAS BALEARES (ESPECIALMENTE MALLORCA)

    Hola! Bienvenidos a una nueva semana al blog CREA, EDUCA Y CRECE. Hoy haremos una publicación muy interesante relacionada con las asociaciones existentes en las Islas Baleares. Nos orientamos hacia:
    •  Las asociaciones que aportan una determinada ayuda a famílias con niños/as con necesidades especiales y no saben dónde pueden buscar la ayuda necesaria para proporcionarles un mejor y mayor nivel de vida y a las familias.
    • Organizaciones de interés para la mejora educativa de los más pequeños.
    ASOCIACIÓN DE PARÁLISIS CEREBRAL DE LAS ISLAS BALEARES

    Asociación de Parálisis Cerebral de Baleares. Entidad privada sin ánimo de lucro. Busca potenciar al máximo las capacidades físicas, afectivas, cognitivas y psicosociales para mejorar su calidad de vida. Esta asociación cuenta con varios servicios de integración, desarrollo y educación.

    CENRO ESPECÍFICO PARA NIÑOS AUTISTAS EN LAS ISLAS BALEARES (GASPAR HAURER)
    Centro educativo donde cada niño lleva un programa individual a corto o largo plazo. En él se llevan a cabo varios servicios, tales como: talleres ocupacionales, mini-residencia, asesoramiento, servicio de atención a personas con autismo, apoyo a las familias.


    FEDERACIÓN DE ASOCIACIÓN DE PADRES Y MADRES DE ALUMNOS EN LAS ISLAS BALEARES
    Organización independiente, plural, sin ánimo de lucro que tiene entre otros objetivos el velar por la mejora de la educación, promover y organizar actividades, ect.

    APROSCOM
    Trabaja con personas con discapacidad intelectual y con sus familias.


    FOQUA
    Federación de entidades sin ánimo de lucro a favor de las personas con discapacidad intelectual. Proporciona los siguientes servicios:
    • Atención primerenca: niños/as, de 0 a 6 años que presentan un retraso en su desarrollo
    • Educación Especial: niños/as con necesidades especiales.
    • Ocio y deporte: para niños/as de entre 6 y 12 años que presentan un retraso en el desarrollo.
      • PARA ADULTOS:
    • Formación: adaptada a personas con necesidad de ayuda.
    • Inserción laboral
    • Centros especiales de trabajo.
    • Servicio de dia: para personas que necesitan ayuda generalizada.
    • Servicio ocupacional.
    • Servicio Tutelar.
    • ...
    http://plenainclusiobalears.org/

    ASPAS MALLORCA
    Entidad sin ánimo de lucro que proporciona ayuda a las personas con discapacidad auditiva y a sus familias
    http://aspasmallorca.com/


    CREIX
    Centro de desarrollo infantil. Entre otros prorciona los siguientes servicios:
    • TRATAMIENTOS: 
      • Psicologia
      • Terapia Ocupacional.
      • Fisoterapia Infantil.
      • Reeducación 
      • Atención temprana
      • TEA (Asperger y Autismo)
      • Logopedia
      • Therasuit
      • Psicomotricidad
      • Terapia Miofuncional y Deglución Disfuncional.
      • Alta capcidad
      • Grupo de lenguaje y movimiento.
    • CURSOS PRESENCIALES
    • TALLERES PRÁCTICOS
    • FORMACIÓN ONLINE
    • COACHING PARA PADRES
     https://www.creix.com/

    ESPERO Y OS HAYA SERVIDO DE AYUDA O CUANTO MENOS PARA ESTAR INFORMADO SOBRE ALGUNAS DE LAS ASOCIACIONES EXISTENTES EN LAS ISLAS BALEARES (ESPECIALMENTE EN MALLORCA), RELACIONADOS CON LAS NECESIDADES EDUCATIVAS ESPECIALES, ENTRE OTROS TEMAS DE INTERÉS.

    divendres, 12 de maig del 2017

    CHEST MASSAGES

    Good morning my bloggers!! It's Friday again!
    As the last publication of the week, we bring you other type of massages to give to your son or your daugther (CHEST MASSAGES).
    • RESTING HANDS: open your hands, put them over your baby's chest and don't move them, just leave them there for a few seconds.
    • HEART: with open hands "draw"  the shape of the heart on top the child's chest, softly.
    • BUTTERFLY:  with open hands draw  the shape ot the butterfly. Put your hands opened under the ribs and move one hand to the back and leave it there for a few seconds. Then, at the same time that we put this hand down, we raise the other hand and we repeat the same action.
      HEART
      BUTTERFLY
      RESTING HANDS
      
      
       

    dimecres, 10 de maig del 2017

    MASAJES EN PIERNAS Y PIES

    Bienvenidos de nuevo mis queridos/as bloggeros/as!! Hoy, siguiendo los consejos e instrucciones que dimos en la publicación anterior, empezaremos el taller de masajes de MANOS Y PIES.
    • ABRAZO Y DESLIZAMIENTO: ponemos la dos manos en la parte superior de las piernas y empezamos ha hacer un movimiento de TORSIÓN (torcer suavemente la extremidad), los dedos tienen que ir en direcciones opuestas. Vamos deslizando las manos, repitiendo el mismo gesto hacia el tobillo.
    • VOLCADO INDÚ: cogemos la pierna y la ponemos la mano en forma de C sobre la parte superior de la pierna del bebé i deslizamos la mano hacia el pie (con la otra mano sostendremos el tobillo). Vamos alternando las manos para trabajar la parte interna y externa de la pierna.
    • PEQUEÑA PRESIÓN: ponemos el dedo índice en los espacios entre los dedos y presionamos suavemente hacia nosotros. Repetimos 2 veces.
    • PRESIÓN AMORTIGUADA: ponemos el pulgar debajo de los dedos del pie y el otro en el tobillo (en forma de C) y presionamos suavemente. Repetimos 2 veces.
    • PRESIÓN AMORTIGUADA EN EL TOBILLO: ponemos los dedos de la misma manera que el punto anterior, a excepción que el dedo índice lo pondremos en el centro de la planta del pie. Repetimos 2 veces.
    • DESLIZAR: cogemos el pie con las dos manos y con los dos dedos pulgares (del adulto), deslizaremos los dedos hacia arriba y hacia abajo. Repetimos 2 veces.
    • DESLIZAMIENTO DE DEDOS: cogemos el pie de niño/a. Ponemos los dedos pulgares en la planta del pie y los vamos deslizando desde el tobillo hasta la bade de los dedos, pasando por los lados y el centro de la planta del pie (hay que hacerlo con un poco de presión para no provocarle cosquillas ni daño).
    • DEDITOS: cogemos el pie del niño/a. Con los dedos índice y pulgar (en forma de pinza), cogemos el dedo pulgar del pie y lo giramos haciendo circulos (con suavidad) y así sucesivamente con los otros dedos del pie.
    • CIRCULOS EN EL TOBILLO: con los dos dedos pulgares se van haciendo circulos, con suavidad, encima del tobillo.
    Para finalizar haremos:
    • RODAR: ponemos las dos manos en la parte superior de la pierna (con las manos abiertas) y movemos las manos hacia arriba y hacia abajo hasta llegar al tobillo. Repetimos 2 veces.

      VOLCADO INDÚ

     DEDITOS

    DESLIZAR
     IMPORTANTE A TENER EN CUENTA!!
    - Cuando terminamos la sesión es aconsejable hacer una caricia a lo largo de toda la pierna del niño/a para que sepa que el masaje  se ha terminado.
    - TIEMPO: aproximadamente de unos 8 minutos.Éstos se irán aumentando a medida que añadamos al masaje más partes del cuerpo, hastahacerlo de forma global.

    dilluns, 8 de maig del 2017

    TALLER DE MASSATGES. PART 1.

    Hola a tothom!! Sigueu benvinguts a una nova setmana al blog CREA, EDUCA Y CRECE. 
    Aquesta setmana la dedicarem a realitzar un taller de massatges per a infants de 4 a 12 mesos, a diferents parts del cos. Com aquest taller és un tant llarg ho farem en dues setmanes alternes. 

    Primer de tot, abans de començar a dur a terme el taller hem de tenir varis aspectes amb compte per fer-ho de manera correcta i òptima per a l'infant i per gaudir d'un moment màgic adul-infant.
    • QUÈ NECESSITAM?
    1. Un lloc adaptat per dur a terme el taller.
    2. Encalentir l'habitació a 24ºC, per a que l'infant no es constipi ja que li llevarem tota la roba (només si feim el massatge en determinades zones, tals com l'esquena, la panxa, el pit; si no ho deixarem amb el bodi) excepte el bolquer.
    3. A un moble adaptat posarem una tovallola de cotó. Prepararem oli natural, per exemple d'ametlles (opcional).
    4. Ambientarem l'habitació amb música fluixa, relaxant i tranquil·la.
    • COM HO FAREM?
    Col·locarem la tovallola damunt el moble i desprès amb suavitat posarem l'infant damunt aquesta. Seguidament li llevarem la roba i ho deixarem amb el bodi o el bolquer (depenent del tipus de massatge).
    A continuació ens posam oli a les mans i ens fregam aquestes davant la cara de l'infant, creant un reflexa condicionat (ell/a veu les mans, sent el renou de fricció i l'olor de l'oli). Aquests estímuls ho condicionen i fa que l'infant estigui tranquil. Sempre li hem de demanar i/o dir per començar el massatge.
    • ANOTACIONS A TENIR AMB COMPTE
    1. És important que no duguem anells, polseres o rellotges durant el massatge per evitar rapinyades.
    2. És preferible dur les ungles curtes, també per evitar rapinyades.
    3. No hem de posar oli directament sobre la pell de l'infant, sinó damunt les nostres mans. A més, abans de començar, és aconsellable encalentir les mans amb l'oli, fent moviments de fricció.
    4. En tot moment s'ha de xerrar a l'infant cara a cara i amb tendresa.
    5. És molt important que l'adult reflexi, sobretot amb gestos facials, un estat d'ànim de tranquil·litat i alegria.
    6. Li podem anar dient a quines parts del cos li estem fent el massatge.
    7. Es poden cantar cançons.
    8. Cada vegada, abans, durant i desprès dels massatges hem d'animar i estimular al nostre infant agraint la seva col·laboració, entre d'altres coses.
    9. Si plora, ens hem de demanar per què, ja que no vol dir que sigui degut a que no li agradi, si no que està exterioritzant l'estrès o l'ansietat. 
    ET PAREIX INTERESSANT LA PUBLICACIÓ? SI ES AIXÍ, NO ET PERDIS LES PRÒXIMES PUBLICACIONS DE LA SETMANA

    dijous, 4 de maig del 2017

    JOCS LÚDICS PER A INFANTS I ADULTS

    Molt ben vinguts de nou!!! Com a darrera publicació de la setmana proposam tres fitxes amb jocs per infants de diferents edats. 
    •  "LES PARELLES" (a partir de 2 anys). Unes de les finalitats d'aquest joc són que l'infant aprengui a realitzar activitats compartides, augmenti la seva capacitat de classificació,ect.
    Materials: calcetins, sabates, globus (sempre hi ha d'haver dos del mateix color). Són necessàries les parelles.
    Descripció: disposam de varis parells de calcetins o altres materials anomenats anteriorment. Els repartim per separat, distribuïdes per l'espai (en terra, damunt una cadira...). El joc es pot fer de varies maneres:
    - Un adult agafa un calcetí i els participants han d'anar a cercar la parella.
    - Un adult anomena l'objecte i el color d'aquest i en grup de dues persones han d'anar a cercar els objectes anomenats.
    Com a observació: el joc es pot complicar més per adaptar el joc a infants d'una edat més avançada (posar els objectes a un lloc de més difícil accés; amb grups de dos, una de les persones ha de dur els ulls tapats i l'altre l'ha de dirigir per agafar la parella...)
    Per als infants de 2 anys utilitzarem només un material i és més apropiat utilitzar la manera descrita al 1r guió.
    • "EL JOC DE M'AGRADA" (a partir dels 3 anys). Aquest permet que els components del joc es coneguin millor, afavorint la seva relació, treballar valors a través del joc i potenciar la coordinació i la motricitat de l'infant/s.
    Materials: Cadires
    Descripció: Aquest es pot fer a l'interior o exterior. S'asseuen tots a les cadires, formant un cercle, excepte un que quedarà al centre del cercle. Aquesta persona comença el joc diguen: "M'agrada...(ha de dir qualcuna cosa que li agradi)". Totes les persones del cercle a les que també els hi agradi s'han d'aixecar i cercar una altra cadira on seure, al mateix temps la persona que hi havia al centre també ha de cercar una cadira. La persona que quedi dreta ha de tornar a començar el joc, "M'agrada...". El joc acaba quan els components es cansin.
    • "GRUPS DE COLORS" (a partir dels 5 anys). Es un joc que convida a participar al major nombre de persones possible. Ajuda a fomentar la col·laboració entre els seus components.
    Materials: Gomets de diferents colors
    Descripció: Se situen tots els participants en cercle amb els ulls tancats. Una persona aferra els gomets de diferents colors (blau i vermell, per exemple) en el front de cada un. Seguidament aquesta persona diu a dos dels participants (un de cada color) el seu. Aquests han d'anar a cercar les altres persones que portin el gomet del mateix color. El joc acaba quan s'han ajuntat tots els participants amb el seu color corresponent.
    1. TE PAREIXEN UNS JOCS INTERESSANTS? 
    2. PER A FUTURES PUBLICACIONS. PER A QUINES EDATS RECOMANARIES ELS JOCS?

    dimecres, 3 de maig del 2017

    JUGUETES CON MATERIALES RECICLADOS


    Bienvenidos a una nueva publicación!! Como ya habíamos adelantado en la introducción de la publicación de la semana, hoy os traemos JUGUETES CON MATERIALES RECICLADOS, en los cuales encontraremos los siguinetes:
    SONAJERO EN FORMA DE SOL
    Materiales:
    - Aguja  - Hilo  - Alfileres  - Caja de plástico  - Cintas varias de tela  - Tela  -Tijeras - Aros de plástico
     Instrucciones:
    1. Marcar con un círculo la tela elegida y recortar.
    2. Bordar los ojos y la boca.
    3. Intruducir la tela en la parte interior del círculo de plástico (ambos tienen que ser iguales)
    4. Cortar las tiras para formar los rayos del sol.
    5. Doblar las cintas y colocarlas en los bordes del filo con la ayuda de alfileres.
    6. Coser ambas telas por el derecho en todo el contorno dejando un trozo para introducir el relleno (Quitar los alfileres!).
    7. Añadir el relleno.
    8. Antes de cerrarlo colocar la última cinta (con los aros de plástico)

    NAVE EXTRATERRESTRE

    Materiales:
    - Cartón  - Caja de quesitos  - Palitos de helado  - Pegamento  - Pinceles  - Témperas de colores  - Tapa de plático  - Tijeras
     Instrucciones:
    1.   Cortar el círculo el centro de la caja de quesitos.
    2.   En la parte inferior de la misma caja, hacer 4 cortes para introducir   los palos de helado.
    3.  Recortar la base del plástico de una botella (tiene que coincidir con el agujero de la caja).
    4.  Decorar la nave: pintarla a gusto, crear detalles del interior (extraterrestres (con cartón)...). Siempre se pueden utilizar otros materiales para decorar la nave y/o hacer los pequeños detalles de ésta.

      dimarts, 2 de maig del 2017

      HISTORY: CONMEMORATION DAY OF THE BOOK

      Hello my bloggers!! We begin the week with a history created by the class group, (Administration and Finance) in commemoration to the festivity of the day of the book, celebrated the previous week.

      Here I leave it you for you can put your opinon about this history.


      READ AND WRITES YOUR OPINION!!!

      PRESENTACIÓ DE LES PUBLICACIONS DE LA SETMANA I RESPOSTA FINAL AL QUËSTIONARI

      BENVOLGUTS ELS MEUS ESTIMATS BLOGGERS UNA ALTRA SETMANA AL BLOG CREA, EDUCA Y CRECE.
      US ADELANTAM EL QUE PODREU VEURE PUBLICAT AQUESTA SETMANA AL BLOGG. PARLAREM SOBRE:
      • UN RELAT CREAT A L'AULA AMB EL GRUP CLASSE .
      • FAREM JOGUINES AMB MATERIALS RECICLATS QUE PODREU TROBAR A QUALSEVOL CASA. 
      • PUBLICAREM VARIS JOCS LÚDICS, PER A DIFERENTS EDATS, EN ELS QUE PODREU PARTICIPAR TOTS ELS MEMBRES DE LA FAMILIA.
      SETMANA MOLT INTERESSANT ON NO HI HA ESCUSES PER NO DUR A TERME QUALCUNA ACTIVITAT EN FAMILIA... NO TE'L PERDIS!!!
       -----------------------------------------------------------------------------------------------
       APROFITAM PER PUBLICAR ELS RESULTATS DEL QÜESTIONARI QUE ES VA TANCAR DIA 20 DEL PASSAT MES DE MARÇ. LA PREGUNTA A RESPONDRE ERA:

      Com reacciones desprès d'un dia agobiant de feina i el teu fill/nebot et demana fer una 
       activitat?.

      Resposta: Fas l'activitat amb gust e interès encara que estiguis cansat

      GRÀCIES PER PARTICIPAR!! PROPOSAREM MÉS QÜESTIONS INTERESSANTS PRÒXIMAMENT EN LES QUE ESPERAM SEGUIR CONTANT AMB LA VOSTRA COL·LABORACIÓ I PARTICIPACIÓ. SALUTACIONS!!!