Free Baby Cursors at www.totallyfreecursors.com

dilluns, 29 de maig del 2017

NOTICES VARIES

Bon dia estimats i estimades bloggers!! La publicació d'avui va dedicada a una sèrie de noticies que he llegit o vist en varis medis de comunicació i m'han cridat l'atenció i/o m'han impactat.
Totes les notícies són reals. Prestau atenció a la realitat del món que ens envolta.
  • EL MENJAR "BASURA" DURANT LA INFÀNCIA POT PROVOCAR DEMÈNCIA A L'EDAT ADULTA.
Encara que generalment fan estudis amb adults o persones majors per preveure els efectes del mals hàbits alimentaris a l'aparició de la demència. Un estudi d'un equip finlandès amb 3.596 persones a les que es va seguir durant 31 anys aporta noves conclusions. Els menors que consumeixen menjar "basura" (augmenta el risc vascular i la pressió vascular) i pot tenir el cervell 8 anys més vell que qui menja saludablement.

  • EL TRASPLANT DE MEDUL·LA A LES POQUES SETMANES SALVA AL 95% DE NINS "BOMBOLLA".
Cada any es detecten en Espanya una vintena de casos de nins amb immunodeficiència  combinada greu (IDCG), coneguts com "nins bombolla". La pronta detecció - actualment inclosa a Catalunya dins de les proves de Cribato natal- i el trasplant de sang de medul·la òssia o del cordó umbilical son claus per salvar la vida d'aquests infants, condemnats a un fatídic final. Segons Pere Soler, responsable de la unitat de immunologies pediàtriques de l'Hospital de Valle d'Hebron, de Barcelona "quan el trasplant es realitza a les poques setmanes despès del naixement, un 95% dels infants amb IDCG, salven la vida".
  • FANTÀSTIQUES AVENTURES CREADES PER UN PARE
Jonh Wilhelm, un professor de 48 anys de Comerci Internacional en una Universitat Suiça quan arribava a ca seva un dels seus "hobbies" era crear un món màgic de fantasia amb els seus tres fills- Luna, de 3 anys; Mila, de 4 anys i Lou, de 7 anys. Ho feia creant imatges amb 3D, creant impressionants fotomuntatges com aquests: 


També us deix es link per si voleu donar una ullada a més creacions seves: 

  •  INCUBADORA MUSICAL 
Quan el nounat neix passa d'una temperatura de 36ºC al ventre de la seva mare, a un ambient molt fresc pel que el primer que es fa és vestir-lo i posar-li un gorret al cap. En el cas de nounats prematurs, aquests necessiten encara més calor per que tenen un pes menor al normal. Per aquesta raó han de passar un temps a la incubadora, la qual reprodueix l'ambient i la temperatura de l'úter matern. 
La marca Dräger ha integrat a les incubadores la possibilitat de que els nounats pugui escoltar música, ja que s'ha demostrat que certs compositors clàssics estimulen neurològicament al nounat.
A més d'aquesta característica, la incubadora mesura la llum que arriba al nounat, ja que existeixen estudis que indiquen que quant menys llum arribi al nounat, major serà el seu desenvolupament.

  • QUÈ US PAREIXEN AQUESTES NOTÍCIES? INTERESSANTS, MOTIVADORES, DE POC INTERÈS...
  • TENS QUALCUNA NOTÍCIA QUE CONSIDERIS IMPORTANT, CURIOSA O NECESSÀRIA QUE CREGUIS S'HAURIA DE COMPARTIR?

4 comentaris:

  1. Gracias per posar-nos aquestes noticies interesantes davant nostro; que si no vos per tu no ho sabiem.

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu per lletgir-les. Esper i els hagis trobat interessants. Una aferrada! 😃

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per informar-me a jo i a moltíssima mes gent, es cert que l'alimentació de la infància és molt important.
    Un saludo Xisca.

    ResponElimina
  4. Crec que la del menjar basura, nomes provoca demencia si s'alimenta unica i exclusivament a l'infant amb aquest tipus de menjar. La del transplant, es interesant perque no ho sabia. Bona imaginació sa des professor, ja son ganes. I lo de s'incubadora, en part esta be, pero no se si es boan idea condicionar al petit amb un tipus de musica, tot i que en aquests moments no es concient del que escolta, pero al ser una musica tranquilitzadora fa que el nado estigui tranquil.

    ResponElimina